Onlinebingo

När man spelar online så fungerar det något annorlunda mot vad det gör när man spelar i en bingohall. På många sätt är det enklare vilket tillsammans med den ökade tillgängligheten som Internet ger gör att fler spelar online.

Det går till så att du väljer en bingosajt som du vill spela på, sedan skapar du ett medlemskonto på sajten. Det brukar inte vara särskilt svårt, oftast får man tydliga anvisningar för hur man ska göra steg för steg. När det är klart så kan du börja spela, du väljer vilket spel du vill delta i och sedan är det bara att köpa brickor och invänta dragningen. Självklart måste du sätta in pengar att spela för om du inte fått någon välkomstbonus i form av pengar att spela för. Hur man sätter in pengar brukar det finnas lite olika alternativ för, man brukar kunna använda både kreditkort och så kallade e-plånböcker.

När man ska börja spela så köper man alltså en bricka eller flera till det spel man vill spela, det gör man med pengar via sitt spelkonto. Sedan kan man göra en del val, du kan bland annat välja om du vill sitta och ”dutta” själv på dina brickor eller inte. Om du inte vill hålla koll själv så finns det nämligen en funktion som heter Automarkering eller Autodaub. Kryssar du i den så kommer spelet självt att känna av när något av dina nummer dras och det blir markerat. Nu är det dags att fundera på om du vill vara med i Chattspelet, när man spelar online finns det nämligen alltid en chatt i samma ruta som spelet. Där kan man inte bara prata med andra spelare under spelet och fråga chattvärden om saker utan även spela chattspel. Det är en form av minispel som pågår i chatten under själva bingodragningen.

Det är väldigt roligt att spela chattspel men då rekommenderar vi att du kryssar i Autodaub så att du inte missar något av dina egna nummer. Men även i chattspelen så utgår man från de nummer som dras i bingodragningen. Det kan handla om att få sitt födelsenummer draget eller något annat, dock är det alltid mycket enkla spel som inte kräver så mycket av dig som spelar.

Utöver själva bingospelandet och chattspelen så kan man på många bingosajter även ha en egen liten sida. Den kan innehålla saker som gästbok, vänlista, blogg, recept etc. många bingosajter har kombinerat spelandet med ett community där du kan hålla kontakt med vänner och hitta nya. Det gör att bingospelandet blir så mycket roligare och att man loggar in på bingosajten även fast man kanske inte ska spela just då. Man kanske bara vill kolla maile´n, blogga eller något annat trevligt.